donderdag 29 oktober 2015

Wollige Knuffels


6 weken was ik bij 2 samen (locatie de 2 ruiters) in Den Haag. Hier zijn de resultaten van de knuffels. Er is 3 weken hard gewerkt met het weven en het punniken. Toen de pompoenen werden gemaakt kwamen ze echt tot leven en werden ze steeds groter en grappiger. De laatste les met de ogen erop en de versieringen met vilt en veertjes maakte ze helemaal af en ik had echt nooit kunnen bedenken dat ze zo zouden worden! Echt geweldig!


dinsdag 27 oktober 2015

Gehaakte ridder helm


Mijn zoon van 2,5 huppelt de hele dag door het huis en roept dan paardje rijden en ridder! Dus er moest maar een een ridderhelm komen. Bij de Zeeman zilveren glitterwol en nog wat anders erbij voor de stevigheid, want ja die glimmende wol is echt helemaal niets hoor, het breekt zo, maar zo met een ander draadje erbij gaat het prima. 
Ik kreeg steeds meer ideeën dus hij werd groter en gekker. En een beetje groot is hij wel maar daardoor staat hij nog schattiger en kan hij hem tenminste later ook nog naar een gek feestje op!

zondag 11 oktober 2015

Herfst knutsels met brooddeeg


Vanmorgen ben ik met mijn zoontje naar het bos gegaan om allemaal leuks op te rapen. Ik heb brooddeeg gemaakt zodat we wat bos achtige figuren konden maken. Je steekt er gewoon van alles in, wiebelogen erbij en hoppa super leuke beesten!

Brooddeeg maken is hartstikke simpel en goedkoop:
2 delen bloem
1 deel zout
1 deel water
Scheutje olie
Plakkaat verf, ecoline of voedselkleurstof

Meng alles doorelkaar laat een beetje water over dit kan er altijd nog bij als het te droog blijkt. Goed kneden tot een stevige bal.
Brooddeeg moet eigenlijk nog in de oven als je het lakt blijft het echt heel lang goed. Maar met plastic wiebelogen erin is dit niet erg verstandig. Ook de kastanjes en eikels blijven niet eeuwig mooi dus ik gebruik het gewoon als tijdelijke klei. Wil je het wel bakken doe dit 2 uur op 100 graden.