zaterdag 4 februari 2012

Pimp de tekeningen van je kinderen


Dave Devries is een illustrator die van monster kindertekeningen 3D schilderijen maakt. Oke hij maakt het wel heel erg bont en kan zo met zijn monsters een 3D film maken, maar goed, wij kunnen ook wel wat!

Ik heb mijn eigen tekeningen eens opgezocht en kwam uit op dit meesterwerk. Wel bijzonder, ik weet niet hoe ik vingers moet tekenen maar deze dame krijgt wel wimpers! 

Is de tekening erg klein, scan hem dan eerst in de computer en print hem groter uit, nu heb je meer ruimte om schaduwen aan te brengen. Je kunt de tekening natuurlijk ook gewoon vergroten op een kopieermachine.

Trek de tekening over met potlood. Begin met schaduwen tekenen. Door met licht en donker te werken krijgt de tekening diepte: wat ver is is donker, wat dichtbij is is licht. Neem verschillende hardheden, met een zacht potlood (B, hoe hoger het nummer hoe zachter hij is) kun je de schaduwen nog donkerder maken zodat hij meer diepte krijgt, met een hard potlood (H, hier geld ook, hoe hoger het nummer hoe harder) maak je lichte schaduwen. 

Je kunt op het laatst eventueel wat kleur aanbrengen met een kleurpotlood, of begin meteen in kleur. 


2 opmerkingen:

 1. Gaaf.
  Kan vast ook met de tekeningen van kleinkinderen!
  Tessa tekent al een krokodil.

  Lies

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja ja kleinkinderen kan ook! Ik ben benieuwd naar Tessa en jou versie van de krokodil! Groetjes Marijn

   Verwijderen