vrijdag 20 september 2013

Stitch your brain
Stitch your brain is een project van Monika Auch, kunstenares en arts. Van breien, borduren, haken wordt je blij, maar hoe werkt dat dan? Waarom werken handen sneller dan je brein? Waarom is het handschrift van de artiest zo duidelijk te zien? Hoe komt het dat foutjes leiden tot innovatie?
Ik kwam haar tegen op de textiel markt bij Museum Rijswijk (de textiel tentoonstelling aldaar is nog te zien tot 27 oktober, erg leuk). Creatievelingen kunnen mee doen aan haar project. Je koopt een brein op borduurgaas gedrukt en krijgt hierbij een aantal kleuren borduurgaren. Daarna kun je doen wat je wilt, alles mag, het is immers jou brein!
Je krijgt een aantal vragen die je moet beantwoorden en een foto van de voor en achterkant van je werk moet je haar mailen. Je brein komt op haar website en het onderzoeken kan beginnen. Ik doe natuurlijk graag mee en steek ook graag andere mensen aan, dus bezoek haar website, koop een setje en ga aan de slag (de opbrengst wordt gestoken in de kosten voor het onderzoek).

3 opmerkingen:

 1. Hoe komt iemand erop, heel bijzonder & leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is ook erg leuk om te doen, en ik ben erg benieuwd naar het onderzoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal top Marijn. Ik heb in de Week van het Weven in West Nederland ook een set gekocht en de links op facebook gezet.
  groet
  betty smit

  BeantwoordenVerwijderen