maandag 7 oktober 2013

Kinderboekenweek, kijkje in de kast II


Vorig blog liet ik wat Japanse boeken zien. Nu drie andere favorieten.

Tattoo Papa van Sergio Mora en Daniel Nesquens. Papa die niet vaak thuis is verteld naar aanleiding van zijn tatoeages grote verhalen aan zijn zoon. De illustraties zijn echt ontzettend leuk, de old school tattoo stijl op oud papier getekend.

Fred het (heel erg eigenwijze) hert van Pepe Smit. Wat een geniaal boek is dit. Zo mag het van mij wel meer, lekker eigenwijs, gek en vooral heel grappig. Fred verveelt zich dus gaat eens een kijkje nemen in de stad. Hij loopt tegen allemaal dingen aan, mensen lopen rechtop en op schoenen, en ze eten patat! dat wil hij ook, maar hoe eet je die dan op als je hoefjes hebt?
De website is ook een bezoekje waard. Doe er inspiratie op voor je eigen boek, en heb je je boek af, dan stuur je hem op en wie weet wordt hij op de website gezet.

De hongerige leeuw, een volksverhaal door Gita Wolf met tekeningen van Indrapramit Roy. Ik vond dit boek voor een euro bij de kringloop winkel. Ik snap er niets van wie doet dit nou weg. Het boek is compleet met de hand gemaakt, het papier geschept en de illustraties via zijdezeefdruk gedrukt. Novib heeft het boek uitgebracht, een kleine uitgeverij in India is twee jaar bezig geweest om 20.000 exemplaren te maken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten