donderdag 12 april 2012

Armbandjes knopenHet is er weer tijd voor, armbandjes knopen. Ik zat als kind dagenlang achterstevoren op de bank met mijn werk in de rugleuning geprikt. Een grote zak katoen naast me om te kijken wat voor kleuren ik zou combineren. Wie vind wat leuk? want (ze worden ook wel vriendschapsbandjes genoemd), ik gaf de meeste bandjes weer weg. 

Het principe is niet moeilijk, je knoopt steeds met 1 touwtje 2 knoopjes  op elk ander touwtje. Het touwtje waar de knoopjes opkomen hou je goed strak. Is je rijtje klaar dan komt het touwtje aan de rechterkant te liggen en zo begin je weer met het touwtje wat nu het meest links ligt. Zo krijg je strepen.

Vtjes kunnen ook dan werk je eerst van links naar het midden en dan van rechts naar het midden, de 2 middelste knoop je ook weer 2x met elkaar en klaar is je V. Je kunt eindeloos variëren. Het is gewoon een kwestie van doen en ontdekken.  

De meiden van BSO de Paddestoel waren ontzettend blij dat we dit gingen doen, hun armen zaten al vol maar nu komen er nog veel meer bij. 

8 opmerkingen:

 1. Altijd leuk om kinderen te enthousiasmeren voor textiel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, een klein vraagje! Onderaan de afbeelding (1 na onderste)heb je een helix geknoopt. Hoe maak je die?

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De grote knoop boven aan is gewoon een basis knoop en maak je weer los als je klaar bent. Je neemt alle touwtjes, maakt een lus en haalt ze er allemaal doorheen.
   De andere knoop op het plaatje laat alleen zien hoe je de touwtjes moet houden. Je maakt eerst de lus zoals de bovenste en trekt aan en daarna maak je precies nog zo'n knoop. Je doet altijd twee knopen op elkaar.

   Verwijderen
  2. Van de draden die over zijn maak je twee vlechtjes, 1 vlechtje kan door het lusje aan de bovenkant en zo kun je het armbandje om je pols knopen. Succes!!!

   Verwijderen
 3. Hallo!

  Ik vroeg me af hoe je die helix hebt geknoopt.
  Ik snapte de uitleg niet helemaal.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. verkoop e ze ook?
  ik zou graag zo'n armbandje kopen voor een goede prijs

  BeantwoordenVerwijderen